Trouwen is zo leuk! Dat vond ik al voordat ik zelf trouwde maar nu ik zelf ook mijn vriend eindelijk mijn man mag noemen, vind ik het alleen nog maar mooier geworden! Want ik heb ervaren dat juist het moment van trouwen. Dat waar het allemaal om draait, het allermooiste is! Een moment van even vertragen. Even stilstaan bij de reden van het feest. Het moment waarop niet alleen over het bruidspaar verteld wordt maar ook een moment waarop de verhalen van familie en vrienden gedeeld worden! En zo langzaam opbouwend naar het jawoord!  Sorry voor al die uitroeptekens maar ik geniet er zo ontzettend van! En ik zorg dat ik er van blijf genieten. Ik zal jullie wat meer over mijn werkwijze vertellen;

Mijn werkwijze

Ik schrijf namelijk maar aan 1 ceremonie tegelijkertijd. Dat betekent dan ook dat ik pas kennis maak met een nieuw bruidspaar als jullie ceremonie aan het papier is toevertrouwd en de benoeming is aangevraagd. Daardoor heb ik de volledige aandacht voor het bruidspaar en hun familie en vrienden.

We starten met een video-gesprek. Gewoon om elkaar even te zien bewegen en te horen praten. Voor hetzelfde geld vinden jullie mijn stem bijvoorbeeld helemaal niks 😉 Als we hebben kunnen lachen, het leuk vinden om met elkaar in gesprek te zijn EN als blijkt dat we alle drie zeker weten dat we  dat  we samen de toon van de dag gaan zetten tijdens jullie ceremonie, dan plannen we een tweede moment.

Het tweede moment vindt plaats bij jullie thuis. Ter voorbereiding stuur ik jullie dan alvast een aantal vragen die jullie afzonderlijk van elkaar invullen. Dit gesprek duurt ongeveer 3-4 uur! Hier leer ik jullie nog beter kennen en bespreken we jullie wensen voor de ceremonie. Ook kijken we welke familieleden en vrienden ik mag benaderen. Als het voor ons nog steeds heel erg goed voelt, dan staat jullie datum vast in mijn agenda en stuur ik jullie de voorwaarden en de privacyverklaring.

Daarna heb ik met veel plezier contact met jullie familie, beste vrienden en getuigen. Op deze manier wordt jullie ceremonie nog persoonlijker en verrassender! Jullie melden het voorgenomen huwelijk bij de gemeente (als dat nog niet is gebeurd) en ik zorg ervoor dat jullie mijn benoemingsbesluit en overige benodigde papieren ontvangen zodat de benoeming officieel gemaakt kan worden. Dit gaat bij iedere gemeente weer wat anders maar daar help ik jullie graag bij!

Hierna gaan we elkaar nog een keer zien! Bij voorkeur op jullie trouwlocatie zodat ik daar al een keer ben geweest. Ik spreek jullie die dag vooral afzonderlijk van elkaar. In totaal zo ongeveer 1 uur per persoon. En daarna! Daarna ga ik voor jullie aan de slag! Begin ik met schrijven, schrijven en schrijven! En als de ceremonie aan het papier is toevertrouwd en de benoeming is rond, dan gaat de speech naar de drukker zodat jullie nadat ik jullie heb getrouwd, alles nog eens mooi terug kunnen lezen!

In de tussentijd hebben wij nog regelmatig contact en kunnen jullie met al jullie vragen bij mij terecht.

De dag zelf haal en breng ik jullie akte bij de gemeente! Mocht het in het weekend zijn dan maken we daarover samen afspraken. In sommige gevallen komt een bode van de gemeente naar de trouwlocatie en haalt en brengt de bode de akte. Ikzelf ben op jullie dag minimaal een uur van te voren aanwezig.

Jullie investering  voor bovenstaande bedraagt in totaal 1000 euro.

500,- euro op het moment dat de ceremonie aan het papier is toevertrouwd 500,- euro een week voor de ceremonie

Dit is inclusief reiskosten en exclusief de leges van de gemeente.

Groetjes Aniek den Exter-Prins

0618179535